Botox

botox

Botox?

Botox is van nature een eiwit en de stof heet Botulinetoxine A. Het is één van de manieren om rimpels te behandelen. Bij deze behandeling wordt Botulinetoxine A door middel van fijne injecties toegebracht in de huid. Door deze stof ontspant tijdelijk de spier en werkt dit preventief tegen het ontstaan of dieper worden van de rimpel.

Welke soort rimpels kunnen behandeld worden?

Onderstaand zijn de mogelijke gebieden voor deze behandeling:

 • Voorhoofd
 • Frons
 • Kraaienpootjes
 • Neuslippenplooi
 • Liplijntjes
 • Lipcontour en lip vullen
 • Mondhoeken
 • Kin (rimpels)

Hoelang blijft het effect van Botox?

De botox behandeling blijft ongeveer drie tot vier maanden zitten. Wanneer u om de vier maanden een botox behandeling herhaalt kan het zo zijn dat de botox behandeling ongeveer tot zes maanden kan blijven werken.

Waarvoor wordt Botox meer gebruikt?

Botox wordt niet alleen gebruikt op het gebied van rimpelbehandeling. Het is ook een effectief middel tegen overmatig transpireren, hoofdpijn en tandenknarsen.

botox

Wat kun je verwachten?

Aan het begin van de botox behandeling wordt uw huid gereinigd zodat we beginnen met een schone en steriele basis. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden botox in de desbetreffende spier. Na de behandeling kunt u ook meteen weer naar huis. Na vier tot zeven dagen zult u voelen dat uw spieractiviteit vermindert in het gebied waar de botox injecties zijn gespoten waardoor de fijne rimpels zullen verdwijnen of vlakker zullen worden.

Controle na behandeling

Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal. Bij Medical Skin Clinic bieden wij controle na twee weken om het optimale effect te beoordelen en eventueel te corrigeren.

Wat kan je niet behandelen?

Niet dynamische diepe rimpels, huidverslapping en vermindering van het volume in de huid zijn niet effectief te behandelen met botox. Buiten het behandelen van rimpels met botox kan er ook nog gekozen worden voor het opvullen van bestaande rimpels met fillers. Fillers vullen de dieper liggende rimpels op en dat zorgt voor een jongere uitstraling.

 

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat u de eerste 2-3 uur rechtop blijft zitten of staan en niet teveel buigt. Ook is het belangrijk om de eerste 24 uur na de botox behandeling geen alcohol te nuttigen, geen make-up te dragen en niet te hard over de geïnjecteerde plekken te wrijven (dit geldt ook na het afdrogen van uw huid na het douchen). Verder is het verstandig om fel zonlicht en de sauna in de eerste twee weken na de behandeling te vermijden om het gewenste resultaat van de behandeling te behalen. Na beide behandelingen is het belangrijk om uw huid de eerste twee weken volledig tot rust te laten komen. Enige vorm van gezichtsbehandelingen of massages raden wij dan ook ten strengste af.

Veiligheid

Het gebruik van botox is veilig voor uw gezondheid echter kunnen er na de behandeling reacties optreden. Zo kan er op de plaats van injectie blauwheid of een (lichte) zwelling ontstaan. Ook kan het zo zijn dat u direct na de behandeling lichte hoofdpijn kunt ervaren. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke stoffen die volledig afbreekbaar zijn. De effecten en veiligheid van onze producten zijn op lange termijn bewezen. Wij maken geen gebruik van permanente fillers of niet-gecertificeerde merken. Wij werken volgens landelijke richtlijnen bij cosmetische behandelingen. Voor uw veiligheid maken wij voor en na foto’s van u die uitsluitend in uw dossier bewaard worden. Deze foto’s worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Tevens tekenen u en de behandelend arts voor aanvang van elke cosmetische behandeling een toestemmingsverklaring.

Wanneer mag u geen Botox behandeling?

De belangrijkste contra-indicaties voor Botox behandeling zijn:

 • Tijdens de zwangerschap
 • Gevoeligheid voor toxine
 • Ontsteking op de plaats van de voorgenomen injectie van Botox
 • Myasthenia gravis of spierziektes
Botox-behandeling van het voorhoofd
Botox-behandeling van het voorhoofd

Botox-behandeling van het voorhoofd

Prijzen


€ 350,00

Botox & Fillers 
Botuline Toxine injecties 
1 zone € 90,00
2 zones€ 180,00
3 zones€ 270,00
Touch up indien gewenst zonder indicatie € 30,00
Wenkbrauwlift met Botox
(alleen mogelijk i.c.m. andere zone(s))
€ 75,00
Botox tandenknarsen€ 240,00
  
Overmatig transpireren (Botox)
(Beide oksels)
Neuscorrectie met draadlift en fillerv.a. € 200,00
  
Rimpelbehandeling met filler Juvederam  
Juvederm  1ml € 400,00
Juverderm 2ml € 700,00
Juverderm 3ml€ 1000,00
Juverderm 4ml
€ 1200,00
  
Rimpelbehandeling met een filler Stylage  
Stylage 1ml€ 280,00  
Stylage 2ml€ 500,00
Stylage 3ml€ 700,00
Stylage 4ml€ 850,00
meer dan 4 ml 200 euro per extra ml 
  
Fillerbehandeling met Croma (per ml)€ 250,00
  
Tarief vaste klanten  
Botox (minimaal drie keer per jaar behandeling van drie zone)€ 250,00
Fillers (Jaarlijks behandeling met fillers Juvederm)Extra € 50,00 korting op gehele behandeling 

Verslag-behandeling-met-botox-fillers

Meest gestelde vragen

Zijn Botox behandelingen verslavend?

Nee, want u kunt zelf bepalen wanneer u wilt stoppen met de Botox behandelingen. Het advies is om minimaal twee keer per jaar een Botox behandeling te doen. Hiermee vermijdt u dat er rimpels ontstaan of uw rimpels dieper worden.

Als ik stop met Botox behandelingen, kunnen mijn rimpels dan erger worden dan zij al waren?

Nee, want als u regelmatig Botox gebruikt, zal dit de verouderingsproces vertragen. De rimpels zullen oppervlakkiger blijven.

Mag ik Botox behandelingen doen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, tijdens zwangerschap of in de periode dat u borstvoeding geeft, wordt het doen van Botox behandelingen sterk afgeraden.

Zijn Botox behandelingen slecht voor mijn gezondheid?

Nee, Botox is een veilige middel, maar u mag het niet gebruiken bij een chronische spierziekte zoals Myasthenia gravis of andere spierziektes.

Ziet mijn gezicht er onnatuurlijk uit als ik Botox behandelingen laat doen?

Nee, je krijgt een minder vermoeide, verfijnde en uitgeruste gezichtsuitdrukking.

 

Share This Article:

Gerelateerd

× Whatsapp