Microneedling

microneedling

Wat is Dermapen Microneedling?

Microneedling is een vorm van collageen inductie therapie (CIT) waarbij we met behulp van een Dermapen nagenoeg pijnloos en efficiënt duizenden minuscule kleine gaatjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. De natuurlijke aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor een stevigere en gladdere huid wordt gecreëerd. Doordat we met deze behandeling minuscule kleine gaatjes in de huid maken kunnen we werkstoffen dieper in de huid transporteren om de huid optimaal te voeden

Na de behandeling

De huid zal direct na de behandeling warm prikkelend aanvoelen en roze tot rood eruit zien. Indien er sprake is geweest van een ‘intensieve Dermapen Microneedling behandeling’, kunnen er plaatselijk bloedpuntjes zichtbaar zijn en kan de huid een lichte zwelling vertonen. Tevens kan de huid in de week na de behandeling door de versnelde celdeling licht gaan schilferen en zwellen

Het advies vanuit ons is daarom ook om deze behandeling in kuurvorm aan te gaan, zodat wij in een korte periode alles uit je huid kunnen halen!

Indicaties voor de Dermapen:

De microneedling behandelingen met de Dermapen die wij in onze kliniek uitvoeren zijn zeer geschikt voor de volgende indicaties:

  • Oppervlakkige rimpelverbetering minder diep
  • Huidtoon egaliseren
  • Versteviging van de huid, ook rond de ogen
  • Verminderen van pigmentvlekken
  • Vermindering van couperose en rosacea
  • (Acné)littekens worden oppervlakkiger
  • Verfijning van grove poriën
  • Verminderen van striae

Nazorg Microneedling behandeling

Het is erg belangrijk dat je de nazorg adviezen en instructies volgt na behandeling met dermapen/microneedling. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u veiliger, het herstel gaat sneller en het bevordert een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.

Tijdens de behandeling

Uw huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd Daarna volgt de behandeling met Dermapen/microneedling.
Vaak bij ons volgt eeen extra behandeling met Sreums, mask of peeling.
U kunt direct daarna naar huis, zonder begeleiding.

Na de behandeling

Een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen, Dit is een goed effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal binnen enkele dagen tot een week na de behandeling. In zeldzame gevallen kan er hyper- of hypopigmentatie, korstvorming of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijk effect en het verdwijnt op den duur. Niet krabben aan de behandelde huid. Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

Controle

De arts of huidtherapeut zal bepalen of het nodig is bij uw indicatie om terug te komen voor een controle of voor een vervolgbehandeling.

Verzorging en resultaat

Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht tot 4 weken na de behandeling. Gebruik zo nodig een zonnebrandcrème met een hoge UV-beschermingsfactor. Het behandelde gebied camoufleren met make-up is geen probleem met de juiste producten.. Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken tot maanden. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig. Het volgen van een kuur is aan te bevelen.

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek: Abnormale zwelling of koorts boven de 38,5°C.

Vragen?

Neem contact met de kliniek dat kan telefonisch of via whatsapp.

Microneelding-toestemming-verklaring.

 

Share This Article:

Gerelateerd

× Whatsapp