Hoe veilig is laserontharen voor je huid?

Hoe veilig is laserontharen voor je huid?

Er zijn verschillende manieren om blijvend van ongewenste haren af te komen. Eén van die manieren is ontharen door middel van laser. Bij het gebruik van zo’n laser wordt licht omgezet in warmte, die het haarzakje vernietigt. Hoe veilig is het gebruik van zo’n laser eigenlijk voor je huid?

Er zijn meerdere soorten laser. Zo werkt Medical Skin Clinic met de Alexandrite laser en de Nd-YAG-laser. De Alexandrite is geschikt voor de lichte tot lichtgetinte huid, terwijl de Nd-YAG-laser er is voor de donkere huid. De Nd-YAG-laser beschadigt de donkere huid niet omdat deze niet inwerkt op het pigment van de huid, maar wél de haren vernietigt. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1,5 vierkante centimeter, kunnen veel haarzakjes tegelijk worden vernietigd. Hierdoor is het mogelijk om grote gebieden zoals je oksels, bikinilijn, armen, benen en zélfs je hele rug te behandelen!

Veiligheid

Beide lasers zijn niet schadelijk voor de huid, maar de veiligheid van de behandeling hangt af van de deskundigheid van de behandelaar. Kies daarom een praktijk waarvan de kwaliteit in orde is. Dan kun jij ook genieten van een heerlijk gladde huid!

Mogelijkheden voor jou

Tijdens een adviesgesprek kan de specialist van Medical Skin Clinic je vertellen wat de mogelijkheden voor jou zijn en een inschatting maken hoeveel sessies er nodig zijn. Hierbij wordt een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd. Na de analyse wordt beoordeeld of de gewenste behandellocatie en haarsoort geschikt zijn voor definitieve laserontharing. Op basis daarvan wordt een behandelplan op maat voor je opgesteld. Eventueel kunnen behandelingen met de Alexandrite en de Nd-YAG-laser gecombineerd worden voor een zeer effectief resultaat.

Goed om te weten

Laserbehandelingen tegen overbeharing in je gezicht worden mogelijk vergoed door de zorgverzekering. Bekijk hiervoor je polis, of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Maak kennis met Sonay Zainalabedin

‘Ik merkte vaak dat de nazorg en continuïteit van huidproblemen vaak ontbrak, en dat heeft mij geïnspireerd om Medical Skin Clinic op te richten’, geeft huisarts en cosmetisch arts Sonay aan. ‘Een voorbeeld is een patiënt die een botoxbehandeling onderging voor de verwijdering van een rimpel, maar vervolgens werd haar niet verteld hoe zij huidveroudering kon voorkomen. Dit kon anders! Uit liefde voor het vak dermatologie besloot ik mij verder te verdiepen in dermatologie en huidtherapie. In 2015 heb ik Medical Skin Clinic opgericht, waar je terecht kunt voor zowel medische als cosmetische behandelingen. Ik werk nauw samen met de huidtherapeute en schoonheidsspecialiste. De meeste behandelingen worden vervolgens door mij persoonlijk ondersteund door middel van een deskundig advies.’

Waarom Medical Skin Clinic?

Medical Skin Clinic is dé kliniek voor medisch en cosmetische (huid)behandelingen. De unieke samenwerking tussen huisarts, cosmetisch arts, huidtherapeut en schoonheidsspecialist zorgt voor een complete beleving als het gaat om jouw huid en jouw uitstraling. De behandelingen die bij Medical Skin Clinic worden aangeboden:

  • Botox en fillers
  • Facelift met PDO-draden
  • Soft surgery met Plex-R
  • Ooglidcorrectie
  • Laserbehandelingen
  • Huidtherapie
Share This Article:
× Whatsapp