Skip links

Laser pigmentbehandeling

Behandeling

Laser pigmentbehandeling

Pigmentbehandeling met laser is een geavanceerde methode om ongewenste pigmentvlekken te verminderen en de huidteint te egaliseren.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is pigmentbehandeling met laser?

In onze kliniek helpen we je om je huid te laten stralen met onze geavanceerde lasertherapie voor pigmentbehandeling. Wij bieden effectieve oplossingen voor het verwijderen van ongewenste pigmentvlekken en geven je huid een egale en stralende teint. Hieronder ontdek je hoe onze behandelingen werken, welke zorg we bieden voor en na de behandeling, en wat de mogelijke complicaties zijn.

Onze pigmentbehandelingen maken gebruik van speciale lasers die geconcentreerde lichtpulsen uitzenden. Deze lichtpulsen worden gericht op de pigmentcellen in de huid, waar ze worden geabsorbeerd door het overtollige pigment. Dit leidt tot opwarming en vernietiging van de pigmentcellen, waardoor de pigmentvlekken vervagen en de huid geleidelijk een egalere teint verkrijgt. Pigmentbehandelingen met laser vereisen doorgaans 2 tot 3 sessies, afhankelijk van de kleur en grootte van de pigmentvlekken.

Hersteltijd en verwacht effect

De hersteltijd na een laserbehandeling voor pigmentvlekken varieert afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en de reactie van je huid. Over het algemeen begint het herstelproces direct na de behandeling en duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat de huid volledig is genezen. Patiënten kunnen verwachten dat de pigmentvlekken geleidelijk vervagen en dat er een zichtbare verbetering van de huidteint optreedt in de weken na de behandeling.

Voor- en nazorg

Voorafgaand aan de behandeling vindt een grondige consultatie plaats waarin je medische geschiedenis en huidtype worden besproken. Tijdens deze consultatie zal de behandelaar ook de verwachtingen en mogelijke risico's van de behandeling met je doornemen.

Na de behandeling is het essentieel om blootstelling aan de zon te vermijden en een breedspectrum zonnebrandcrème met SPF 30-50 te gebruiken om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. De huid droog houden en met rust laten voor 48 uur. U moet ook geen lokale huidverzorging gebruiken.

Mogelijke complicaties

Hoewel pigmentbehandelingen met laser over het algemeen veilig zijn, kunnen er enkele mogelijke complicaties optreden:

 1. Tijdelijke roodheid en zwelling: Direct na de behandeling kan de huid rood worden en licht opzwellen. Deze symptomen verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen.
 2. Veranderingen in huidskleur: Laserbehandelingen kunnen soms leiden tot lichte of donkere verkleuringen van de huid, vooral bij mensen met een donkerdere huidskleur. Deze veranderingen zijn over het algemeen tijdelijk, maar kunnen in zeldzame gevallen permanent zijn.
 3. Heractivatie van herpesinfecties: Bij mensen die vatbaar zijn voor koortslip (herpes simplex) kunnen laserbehandelingen een heractivatie van de infectie veroorzaken, wat kan leiden tot koortslipuitbraken op of rond de behandelde gebieden.

Controle na behandeling

Na de behandeling is het gebruikelijk dat patiënten terugkomen voor een follow-up afspraak. Tijdens deze afspraak beoordelen we de reactie van de huid op de behandeling en controleren we de voortgang van het genezingsproces. Deze controle is cruciaal om de noodzaak voor eventuele aanvullende behandelingen vast te stellen en te zorgen dat de huid correct herstelt. Het is belangrijk om alle aanbevelingen van de specialist op te volgen en eventuele zorgen tijdens deze afspraak te bespreken.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten