Skip links

Laserontharen

Behandeling

Laserontharen

Laserontharing is een veilige en effectieve methode om ongewenst haar permanent te verminderen met behulp van geavanceerde lasertechnologie.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is het?

Laserontharing is een geavanceerde methode om ongewenst lichaamshaar permanent te verminderen. In onze kliniek bieden we laserontharingsbehandelingen aan die veilig, effectief en vrijwel pijnloos zijn. Tijdens de behandeling gebruiken we een speciale laser die geconcentreerde lichtpulsen richt op de haarzakjes. Dit proces vertraagt de haargroei en stopt deze uiteindelijk.

Indicaties

Laserontharing is geschikt voor bijna alle delen van het lichaam, waaronder benen, armen, bikinilijn, rug en gezicht. Het biedt een langdurige oplossing voor overtollig haar, zonder de noodzaak van regelmatig scheren, waxen of epileren. Bij Medical Skin Clinic gebruiken wij de GentleMax Pro laser. Deze laser combineert twee geavanceerde systemen: het Nd:YAG-systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). Met deze laser kunnen we verschillende huidaandoeningen behandelen. De Alexandrite laser (755nm) is de gouden standaard voor permanent ontharen. De Nd:YAG 1064nm is speciaal ontwikkeld voor permanent ontharen bij donkerdere huidtypes, specifiek huidtype 5 en 6. Dit systeem is het enige dat bewezen geen schade toebrengt aan het huidpigment.

Verwacht effect

Meestal zijn er meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Echter, veel van onze cliënten ervaren al na enkele behandelingen een merkbare vermindering van haargroei.

Wanneer zie je effect?

In principe merk je effect binnen een paar dagen na de behandeling. Na drie behandelingen worden de haren dunner en groeien ze langzamer. Het effect van de behandeling is meestal 70-80% na 6-10 behandelingen. Het resultaat van de behandeling is ook afhankelijk van meerdere factoren en de ene persoon reageert beter dan de andere. Behandeling van overbeharing in het gezicht kan soms onvoldoende effect geven.

Voor- en nazorg

Voorafgaand aan de laserontharingsbehandeling vindt een grondige consultatie plaats, waarbij we je medische geschiedenis en huidtype bespreken. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Het is belangrijk om ten minste vier weken voor de behandeling zonblootstelling en het gebruik van bruiningsmiddelen te vermijden, om het risico op complicaties te minimaliseren.

Tijdens de behandeling draag je een beschermende bril om je ogen te beschermen tegen de laserstralen. Hoewel de behandeling enigszins ongemakkelijk kan zijn, ervaren de meeste mensen slechts minimale pijn. Bij onze laser apparaat is er een coolingssysteem aangesloten, waardoor u geen of minimaal pijn kunt voelen.

Direct na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn, wat normaal en meestal tijdelijk is. Het is cruciaal om de huid na de behandeling minimaal 48 uur tegen zonlicht en warmte te beschermen. Na afloop geeft de specialist gedetailleerde nazorginstructies, waaronder het vermijden van zonlicht, het gebruik van zonnebrandcrème, en het vermijden van agressieve huidverzorgingsproducten. De huid droog houden en met rust laten voor 48 uur. U moet ook geen lokale huidverzorging gebruiken.

Mogelijke complicaties

Hoewel laserontharing over het algemeen veilig is, kunnen er enkele mogelijke complicaties optreden, zoals:

 1. Roodheid en irritatie: Direct na de behandeling kan de huid rood en geïrriteerd zijn. Deze symptomen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele dagen.
 2. Veranderingen in huidskleur: Laserbehandelingen kunnen soms lichte of donkere verkleuringen van de huid veroorzaken, vooral bij mensen met een donkere huidskleur. Deze veranderingen zijn over het algemeen tijdelijk, maar kunnen in zeldzame gevallen permanent zijn.
 3. Brandwonden: In zeldzame gevallen kunnen onjuiste laserinstellingen of onvoldoende bescherming van de huid tijdens de behandeling leiden tot brandwonden. Het is essentieel dat een ervaren professional de behandeling uitvoert om het risico op brandwonden te minimaliseren.
 4. Littekens: Hoewel het risico op littekens laag is, kunnen ze voorkomen, vooral bij mensen met een gevoelige huid of bij incorrect gebruik van de laser.
 5. Heractivatie van herpesinfecties: Voor mensen die vatbaar zijn voor koortslippen (herpes simplex), kunnen laserbehandelingen de infectie reactiveren, wat kan leiden tot uitbraken van koortslippen op of rond de behandelde gebieden.

Controle na behandeling

Over het algemeen zijn er meerdere behandelsessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. De sessies vinden meestal plaats met tussenpozen van zes weken tot enkele maanden, afhankelijk van het behandelde gebied en de haargroeicyclus. De specialist zal het verloop van de behandeling nauwlettend volgen en indien nodig aanpassingen maken aan het behandelplan. Ben je klaar om afscheid te nemen van ongewenst haar en te genieten van een gladde, haarvrije huid? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze laserontharingsbehandelingen.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten