Team - Sonay

Sonay Zainalabedin

NVCG

In 2005 is dr. Zainalabedin afgestudeerd als arts aan het UMC in Utrecht. Vervolgens heeft zij hier ook haar specialisatie als huisarts afgerond. Bij patiënten met huidproblemen merkte dr. Zainalabedin dat de nazorg en continuïteit van huidproblemen ontbreekt. “Bij een van mijn patiënten met acne verschijnselen zag ik dat de medicatie goed werkte. Echter was er geen goede aansluiting op nazorg en beleef de patiënt rondlopen met restverschijnselen als littekens en grove poriën. Een ander voorbeeld is een patiënt die een botox behandeling onderging ter verwijdering van een rimpel. Vervolgens werd haar niet verteld hoe zij huidveroudering kon voorkomen.”

Het initiatief voor het opstarten van Medical Skin Clinic komt voort uit het probleem dat de behandeling en de nazorg bij de patiënt niet altijd even goed op elkaar aansluiten. Uit liefde voor het vak dermatologie besloot dr. Zainalabedin zich te verdiepen in het vak dermatologie en huidtherapie. In 2015 heeft zij de opleiding tot Cosmetisch Arts afgerond aan het AMC. Daarna heeft dr. Zainalabedin in 2015 de kliniek opgericht, waar zij medische en cosmetische behandelingen uitvoert. Dit doet zij samen met de huidtherapeute en schoonheidsspecialiste. De meeste behandelingen worden vervolgens door haar persoonlijk ondersteund middels een deskundig advies.

Buiten het uitoefenen van haar vak als huisarts en cosmetisch arts is dr. Zainalabedin ook erg betrokken bij het behouden van goede zorg. Ze is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetisch Geneeskunde en de Huisartsen Kliniek. Ook is dr. Zainalabedin betrokken bij het innovatiesysteem rondom het vak dermatologie en neemt zij jaarlijks deel aan nationale en internationale congressen binnen haar vakgebied. Dit houdt in dat dr. Zainalabedin samen met partners meewerkt aan het ontwikkelen en vormgeven van vak dermatologie.

× Whatsapp