Liquid facelift voor correctie van gezichtsveroudering 

Liquid facelift voor correctie van gezichtsveroudering

Ouder worden we allemaal. Er bestaat helaas nog geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat het verouderingsproces stil wordt gezet. Echter, er zijn wel manieren om het verouderingsproces te vertragen. Het eerste wat u moet weten is dat het gezicht door de jaren heen niet alleen ouder wordt door huidveroudering. Het proces waar gezichtsveroudering plaatsvindt ligt naast de opperhuid nog dieper, zoals in de vetlaag, spieren, botten en tanden. Hierdoor verliest uw gezicht steun en volume. De vorm en contouren van uw gezicht veranderen, verslappen en worden minder scherp. Dit zijn de zichtbare tekenen van het ouder worden; volumeverlies, huid verslapping zoals een ingevallen wangen, neus- lippenplooi, afhangende mondhoeken of een verslapte kaaklijn.

Vroeger was een facelift operatie de ultieme behandeling om dit proces jaren terug in de tijd te zetten. Een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis waar je de resultaten niet meer van terug kon draaien. Het is immers een ingreep met alle bijhorende risico’s en herstelperiode. Gelukkig is er tegenwoordig ook een andere mogelijkheid met een nóg natuurlijker resultaat. Een esthetische, non-invasieve behandeling die dezelfde oplossing biedt tegen gezichtsveroudering, maar vaak zelfs met een beter, natuurlijker èn veiliger effect dan facelift operatie, namelijk een liquid facelift.

Wat is een liquid facelift?

Met een liquid facelift wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur fillers om het volume en contouren van je gezicht weer terug te krijgen en lichte tot matige verslappingen in het gelaat weer te herstellen. Hyaluronzuur is een lichaamsgelijke stof die evenals collageen en elastine afneemt naarmate we ouder worden. Het volumeverlies door veroudering en contourverlies wordt als het ware weer opgevuld. Naast het toevoegen van volume worden ook beweeglijke rimpels aangepakt bij een liquid facelift. Dynamische rimpels die ontstaan door spierverzakking bij bijvoorbeeld voorhoofd en kraaienpootjes rond de ogen worden behandeld met botuline toxine (ook wel bekend onder de merknaam Botox).

Zie ik er na een liquid facelift anders of onnatuurlijk uit?

Een liquid facelift is een manier om het volumeverlies van uw gezicht weer te herstellen, waardoor het een hele natuurlijke correctie geeft en geen permanente verandering van uw gezicht. Dit is bij een facelift wel het geval. Wat wij hiermee willen zeggen, is dat wij proberen uw eigen contouren van uw gezicht die u vijf of tien jaar geleden had terug te krijgen door toevoeging van volume met fillers. Daarom raden we altijd aan om enkele oudere foto’s van uzelf (ongeveer 5-10 jaar geleden) mee te nemen naar het intakegesprek.

Bij een liquid facelift worden al uw persoonlijke probleemgebieden aangepakt in plaats van bijvoorbeeld een losse kaaklijn correctie of het opvullen van de neus lippenplooi. Het is een behandeling op maat die niet direct een drastische verandering hoeft te geven, zoals chirurgie. Sterker nog, het biedt naast volume ook een prachtige verbetering van uw huidkwaliteit bij de behandelde gebieden. De leeftijd waarop mensen een liquid facelift ondergaan is vaak veel jonger dan een chirurgische facelift. Het is namelijk perfect als preventieve behandeling om verdere gezichtsveroudering af te remmen. Het grote voordeel van een liquid facelift is dat de hoeveelheid vulling precies kan worden aangepast aan het volume verlies. Het is snel, nagenoeg pijnloos en bijzonder effectief. Maar het allerbelangrijkste is, wij creëren hiermee de mooiste versie van uzelf!

Intake voor liquid facelift

Na ontvangst bij Medical Skin Clinic volgt een persoonlijk intakegesprek en maken we duidelijke foto’s om straks de resultaten van vóór en na de behandeling te kunnen zien. De liquid facelift behandeling duurt ongeveer 1 uur. We gebruiken een verdoving, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk is. Om blauwe plekken te voorkomen wordt gebruik gemaakt van een canule: een alternatief voor een naald. De canule heeft een ronde tip ipv een scherpe punt, waardoor de kans op bloeduitstortingen veel minder groot is en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.

Na een liquid facelift

Na de behandeling kan er lichte roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de behandelde plek, maar dit zal snel binnen een paar dagen verdwijnen. We raden je aan om dezelfde dag geen fysieke inspanning te doen of te sporten. Je kunt tot enkele dagen erna een gezwollen gezicht hebben dat tevens beurs kan aanvoelen. Het cosmetisch resultaat kunt u daarom het beste na 1-2 weken beoordelen.

De mooiste versie van uzelf

U zult een enorme verbetering waarnemen: uw contouren worden strakker, uw huid stralender en u lijkt jaren jonger, op een hele subtiele en natuurlijke wijze. Het effect van een liquid facelift met tijdelijke en veilige fillers kan 12 tot 18 maanden aanhouden, bij Botox adviseren we gemiddeld per 3-4 maanden een touch-up. Per behandeling kan het effect worden versterkt en zal het resultaat langer aanhouden. De meesten van onze cliënten die deze behandeling hebben gedaan, hebben het gevoel dat het lijkt alsof de tijd jaren terug is gezet.

Wat is er te behandelen met liquid facelift?

U kunt de volgende gebieden behandelen:

⦁    Mini liquid facelift - jukbeenderen en mondhoeken;
⦁    Ingevallen wangen;
⦁    Liquid facelift + marionettelijnen (jukbeenderen en marionettelijnen);
⦁    Liquid facelift inclusief kaaklijn en extra volume correctie;
⦁    S-lift facelift (jukbeenderen en hamsterwangen);
⦁    Full facelift (jukbeenderen, neuslipplooien, hamsterwangen en marionettelijnen);
⦁    Full facelift en open ogen (jukbeenderen, neuslipplooien, hamsterwangen, marionettelijnen en slapen).

Wat zijn de prijzen?

Afhankelijk van de hoeveelheid fillers en botox die nodig zijn om de jeugdigheid te herstellen, bieden wij tijdelijk 4 actiepakketten aan.

  • Pakket 1 - 3 zones botox + 3 ml. Juvéderm fillers = €1.100,- (i.p.v. €1.270)
  • Pakket 2 - 3 zones botox + 4 ml. Juvéderm fillers = €1.300,- (i.p.v. €1.470)
  • Pakket 3 - 3 zones botox + 3 ml. Croma fillers = €850,- (i.p.v. €1.020)
  • Pakket 4 - 3 zones botox + 4 ml. Croma fillers = €1.100,- (i.p.v. €1.270)

Hoe kan ik een afspraak maken voor de mooiste versie van mezelf?

Een afspraak maken is erg makkelijk bij Medical Skin Clinic. U kunt via www.medicalskinclinic.nl online een afspraak maken of u kunt bellen naar 026 383 5616. Vermeld alstublieft bij het maken van uw afspraak dat u interesse heeft in de liquid facelift, en neemt u gerust enkele oudere foto’s van uzelf mee. Een intake gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Onze kliniek is goed bereikbaar met voldoende gratis parkeerplaatsen in de omgeving. Graag verwelkomen wij u binnenkort persoonlijk in onze kliniek, de koffie staat voor u klaar!

Share This Article:
× Whatsapp