PRF/PRP behandeling

Client informatie PRF/PRP Gel behandeling:

Heeft u last van huidveroudering? Een PRF/PRP behandeling is bewezen als behandelmethode voor huidverjonging en huidverstrakking. Een groot voordeel van PRF/PRP dat de behandelingen veilig en pijnloos zijn. De huid wordt verstevigt en verjongt zonder prikken van snijden!

Wat is PRF/PRP?

PRF/PRP staat voor Platelet Rich Fibrin (Bloedplaatjesrijk fibrine) is een bijproduct van bloedplasma dat helpt de genezing te versnellen. Tijdens het normale herstelproces stuurt het lichaam verschillende celtypen, waaronder bloedplaatjes, naar een wond om de genezing te bevorderen. Bloedplaatjes helpen bij het vormen van bloedstolsels en geven belangrijke groeifactoren vrij die een zelfherstellend mechanisme in de huid initiëren. In het verleden werd PRF/PRP uitsluitend in een ziekenhuisomgeving gebruikt vanwege de hoge kosten voor het scheiden van de bloedplaatjes en het grote bloedvolume dat nodig is om voldoende hoeveelheden PRF/PRP te produceren. Er is echter nieuwe technologie ontstaan die het proces eenvoudiger en betaalbaarder maakt.

100% natuurlijke huidverjonging

PRF staat voor Platelet Rich Fibrin, een concentraat van je eigen groeifactoren die wordt verkregen via het afnemen van je bloed. PRF/PRP wordt vaak als alternatief gekozen voor fillers omdat PRF 100% natuurlijk is. In het verleden is “vampire lift” en de “vampire lift”, PRF uniek vanwege de korte centrifugeren en de afwezigheid van antistollingsmiddel of toevoegingen. Door dit proces blijven de groeifactoren langer actief, wat helpt bij verjongingsproces. Net als bij PRP is dit het perfecte alternatief voor patiënten die op zoek zijn naar een natuurlijke aanpak om de eerste tekenen van veroudering te behandelen.

Wat kan PRF/PRP behandelen?

  • Donkere kringen / traangoot
  • Acne litteken
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Diepe plooien
  • Bruine vlekken (gezicht, hals en decolleté)
  • Volumeverlies en verbetering van symmetrie

PRF/PRP-procedure:

De procedure van PRF/PRP bestaat uit drie delen:
Bloedafname: Bij de patiënt wordt een flesje bloed bij een buis van 13 ml te vullen.
Centrifugeer: Het bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst en rondgedraaid.
Verzamel concentraat: Na het ronddraaien wordt de PRF/PRP voorzichtig vanaf de bovenkant van de injectieflacon in de spuit opgetrokken en onmiddellijk gebruikt

Resultaten van een PRF/PRP-behandeling

PRF/PRP bestaat over het algemeen uit een reeks behandelingen met een tussenperiode van 4 weken. De voordelen zoals verbeterde huidkwaliteit, collageenproductie en huidverstrakking, kunnen tot 3-4 maanden duren voordat ze worden ontwikkeld en kunnen 6-12 maanden aanhouden. De aanvankelijke toename van het volume duurt 1-3 Vaak wordt een PRF/PRP behandeling gecombineerd met andere behandelingen zoals botox, fillers en microneedling.

PRF/PRP Gel Behandeling:

PRF/PRP is een innovatief hulpmiddel in ons anti-aging arsenaal om uw uiterlijk te revitaliseren en uw algehele welzijn te verbeteren. We zijn verheugd om vandaag met u te praten over hoe behandelingen met PRF/PRP-gel kunnen helpen bij uw doel om er op uw best uit te zien en te voelen.

Wat is PRF/PRP gel (platelektrijke fibrine) gel?

Vloeibare PRF/PRP wordt geproduceerd door een harde spin van bloed zonder stolselactivatoren en anticoagulantia, waardoor een bovenste bloedplaatjesarme plasma (Platelet Poor Plasma, PPP) laag, een celrijke buffy coat-laag bekend als PRF/PRP en de resterende rode stolsel (RC) laag wordt gegenereerd. Het is aangetoond dat het verwarmen van PPP een albuminegel genereert. De albuminegel wordt terug gemengd met PRF/PRP en maakt een Alb-PRF/PRP mengsel. Het mengsel genereert een uitgebreide genezende eigenschappen wanneer het wordt in de huid of andere lichaamsdelen geïnjecteerd of geïmplanteerd. PRF/PRP-gel, die, zoals hierboven vermeld, een mengsel is van het PPP en PRF/PRP, geeft een viskeuze consistentie. Door de gel blijft de matrix langer op zijn plaats. De bloedplaatjes kunnen gedurende 30+ dagen langzaam worden afgegeven in plaats van in een korte uitbarsting in de loop van 2 dagen, zoals bij PRF, of in de loop van een paar uur zoals bij PRP.

Hoe werkt PRF/PRP-gel?

De gel dient om zowel geactiveerde bloedplaatjes als hun voor gemaakte groeifactoren in het behandelde gebied te lokaliseren. De bloedplaatjes die in de gel zijn gevangen, blijven na injectie bioactieve groeifactoren maken en afgeven. Deze groeifactoren bevorderen neocollagenese, wat resulteert in vergroting van de weke delen en vermindering van rimpels. Er wordt gesuggereerd dat de voortdurende afgifte van groeifactoren uit ingesloten bloedplaatjes op de injectieplaats verantwoordelijk kan zijn voor de aanhoudende therapeutische effecten van plasmagel gedurende enkele maanden na de behandelsessie.

Wat zijn de voordelen?

PPP-gelinjectie (bloedplaatjesarm plasma) als dermale vuller is een kosteneffectieve, goed verdragen, niet-chirurgische procedure. De gel is een autoloog materiaal dat gemakkelijk uit het eigen bloed van de patiënt kan worden verkregen en daarom wordt elk risico op immunogene reacties of overdracht van ziekten geëlimineerd.

De viskeuze plasmagel geeft een onmiddellijk en significant volumetrisch vullend effect dat 3-6 maanden aanhoudt. Het is niet afhankelijk van hoge bloedplaatjesconcentraties en de geleidelijke afgifte van groeifactoren zoals PRP, maar eerder van de fibrinebundels die de bloedplaatjes ondersteunen en ze opsluiten in het behandelingsgebied om als bron te dienen voor aanhoudende afgifte van groeifactoren. De eerste resultaten zijn bemoedigend en veelbelovend, en dit is een geweldig alternatief voor fillers onder de ogen.

Download hier het formulier

Share This Article:
× Whatsapp