Skip links

Collageenshaping

Behandeling

Collageenshaping

Needleshaping is een geavanceerde huidverjongingsbehandeling die met behulp van micronaalden de collageen- en elastineproductie stimuleert, voor een stevigere en gladdere huid.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is collageenshaping?

Betreed de wereld van huidtransformatie in onze kliniek, waar innovatie en expertise samenkomen in onze revolutionaire Needleshaping-behandeling. Met Needleshaping streven we naar sublieme huidverbetering door middel van geavanceerde technologieën die de natuurlijke schoonheid van je huid benadrukken. Hieronder nemen we je mee in de fascinerende wereld van Needleshaping, waarbij we alles bespreken van de procedure tot de voor- en nazorg, en de mogelijke complicaties.

Hoe werkt collageen Needleshaping?

Needleshaping maakt gebruik van geavanceerde apparatuur met micronaalden die zacht en nauwkeurig de huid penetreren. Deze naalden leveren gecontroleerde energie aan de diepere lagen van de huid, waar ze de natuurlijke productie van collageen en elastine stimuleren. Dit resulteert in een strakkere en stevigere huid, terwijl fijne lijntjes, rimpels en andere onvolkomenheden worden verminderd. Het doel van Needleshaping is om een jeugdige, stralende huid te onthullen, die zelfvertrouwen en vitaliteit uitstraalt.

Indicaties

Needleshaping kan worden ingezet voor diverse huidproblemen, waaronder:

 1. Fijne lijntjes en rimpels: Needleshaping helpt bij het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering, zoals kraaienpootjes rond de ogen, fijne lijntjes rond de mond en voorhoofdsrimpels.
 2. Verslapping van de huid: Deze behandeling is effectief voor mensen die kampen met verslapte huid, vooral rond de kaaklijn, kin en hals, en biedt een versteviging en liftend effect.
 3. Acnelittekens: Needleshaping bevordert het vervagen van acnelittekens door de huidvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.
 4. Grove poriën: Voor mensen met vergrote poriën kan Needleshaping de huidtextuur verfijnen en de zichtbaarheid van poriën verminderen.
 5. Algemene huidverbetering: Ook zonder specifieke huidproblemen is Needleshaping een uitstekende preventieve behandeling om de huid te verbeteren, te verjongen en een gezonde, stralende gloed te bevorderen.

Verwacht effect

Het effect van Needleshaping kan variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals de huidconditie, de intensiteit van de behandeling en het specifieke doel. Over het algemeen merken patiënten echter al na enkele weken tot maanden verbeteringen op in de textuur en stevigheid van hun huid. Hoewel de resultaten subtiel kunnen zijn en moeilijk met foto’s te bevestigen, zult u merken dat de kwaliteit van uw huid aanzienlijk verbetert binnen een periode van zes weken.

Voor- en nazorg

Voorafgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid consult plaats om uw huidtype te analyseren en uw verwachtingen te bespreken. Na de behandeling kan enige roodheid of zwelling optreden, wat normaal is en binnen enkele dagen zal afnemen.

Het is cruciaal om de nazorginstructies die wij verstrekken nauwkeurig op te volgen. Dit garandeert niet alleen een optimaal resultaat, maar helpt ook mogelijke complicaties te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties

Hoewel Needleshaping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er enkele mogelijke complicaties optreden, waaronder:

 1. Roodheid en zwelling: Direct na de behandeling kan uw huid enigszins rood worden en opzwellen. Dit is een normale reactie en zal doorgaans binnen enkele uren geleidelijk afnemen.
 2. Gevoeligheid: Het is mogelijk dat sommige mensen na de behandeling tijdelijk wat gevoeligheid ervaren.
 3. Infectie: Hoewel zeer zeldzaam, is er altijd een risico op infectie. Het is cruciaal om de huid droog en onaangeroerd te houden.
 4. Blauwe plekken: Soms kunnen er blauwe plekken ontstaan, die meestal binnen enkele dagen verdwijnen. Wij adviseren om 24 uur na de behandeling te starten met het lokaal aanbrengen van arnicacrème.

Controle na behandeling

Voor het beste resultaat adviseren wij om de behandeling na 4 tot 6 weken te herhalen. Een controle na de behandeling is echter niet noodzakelijk.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten