Skip links

Draadlift

Behandeling

Draadlift

De nieuwe Soft-draadlift wordt toegepast bij de eerste voortekenen van een facelift, wanneer een totale facelift via een operatieve ingreep nog niet nodig of niet gewenst is. Soft-liftdraden kunnen ook met succes ingezet worden voor het decolleté, de bovenarmen

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Resultaat

Bij soft-lifting wordt nieuw bindweefsel gevormd en de collageenondersteuning hersteld. Collagenase en fibroblasten worden langdurig gestimuleerd en de bloedmicrocirculatie en celstofwisselingen nemen toe. Draadlift spant de weefselstructuren aan en vergroot het weefselvolume.

PDO-Draden:

Bij de ingreep maakt de arts gebruik van oplosbare POD hechtdraden. Deze draden worden al jaren gebruikt door onder meer chirurgen en zijn zeer veilig in gebruik. De draadjes lossen vanzelf op en op de plaatsen waar ze geplaatst worden, maakt het lichaam collageen aan. Collageen zorgt ervoor dat uw huid steviger en strakker wordt, waardoor het liftende effect van de draadlift ontstaat

Natuurlijke lift voor diverse indicaties

Alle delen van het lichaam kunnen behandeld worden met soft draden, namelijk:

 • Voorhoofd en temporaal
 • Wenkbrauwen
 • Wangen en kaken
 • Hals en decolleté
 • Onderkant van de bovenarmen

Nazorg na een Botoxbehandeling

Tijdens het gesprek met cosmetische arts wordt gekeken naar uw algemene gezondheid, maar ook uw medische achtergrond en medicijngebruik zijn van belang. Aan de hand van deze informatie kan de arts bepalen of u al dan niet geschikt bent voor een draadlift behandeling. Komt u niet in aanmerking voor de ingreep, dan kan de arts u een andere behandeling adviseren.

Het betreft een niet chirurgische ingreep, waarbij het te behandelen gebied plaatselijk wordt verdoofd. De behandeling zelf duurt niet langer dan ongeveer een uur en direct na afronding kunt u de kliniek verlaten. Het aantal draden dat wordt ingebracht is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De 100% resorbeerbare draden worden met behulp van een dunne geleidingsnaald subcutaan aangebracht. Ze vormen dan een stabiel netwerk, dat de huidstructuur in het behandelde gebied door de spanning op de draden duidelijk zichtbaar en heel natuurlijk strakker maakt en het weefsel weer in de oorspronkelijke positie brengt.

De naalden worden verwijderd en de niet-zichtbare draden blijven achter.

Een draadliftbehandeling kent geen lange herstelperiode. Uw dagelijkse bezigheden mogen direct opgepakt worden. Wij adviseren u om
De behandelgebied 48 uur droog houden en met rust laten
De behandelgebied twee weken niet wrijven, masseren of erop liggen
Eerste zes weken vermijden van diep gezichtsmassage.

Mogelijk bijwerkingen en complicatie:

Het is bekend dat iedere medische en cosmetische ingreep een zekere kans op complicaties heeft. Draadlift bijwerkingen en complicaties behoren daar ook toe. Wat draadlift  bijwerkingen en complicaties precies inhouden, wordt uitgelegd tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de ingreep.

Na de behandeling kunnen in het behandelde gebied zowel roodheid, blauwe plekjes als lichte zwellingen verschijnen. Dit zijn normale tijdelijke gevolgen van de behandeling. Het is niets om u zorgen over te maken, de verschijnselen verdwijnen na een aantal dagen normaal gesproken vanzelf.

In sommige gevallen kan er ontsteking ontstaan of de draad zakt in de huid naar een andere plek waar niet hoort. Die complicaties ontstaan meestal als de nazorgadviezen niet goed gevolgd zijn. Ervaart u klachten die niet over gaan binnen normale beloop? Neem dan altijd direct contact op met de kliniek.

 Een van de zeer zeldzamen mogelijke draadlift complicaties of bijwerkingen is dat de draden niet of onvoldoende oplossen, waardoor het later moeilijk is om andere cosmetische en/of operatieve behandelingen te ondergaan.

Contra-indicaties

Hoewel botox over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, zijn er enkele contra-indicaties voor het gebruik van botox:

 • Allergie of gevoeligheid voor botulinumtoxine: Mensen die eerder aangetoond allergisch zijn voor botulinumtoxine of een van de andere bestanddelen van botox moeten botoxbehandelingen vermijden.
 • Zwangerschap en borstvoeding: Er is niet genoeg bekend over de veiligheid van botox tijdens zwangerschap en borstvoeding, dus het wordt over het algemeen afgeraden voor vrouwen in deze situaties.
 • Neurologische aandoeningen: Mensen met bepaalde neurologische aandoeningen, zoals myasthenia gravis of het Lambert-Eaton-syndroom, moeten voorzichtig zijn met botox vanwege het potentieel om spierzwakte te veroorzaken.
 • Spier- of zenuwproblemen: Mensen met bestaande spier- of zenuwproblemen in het gebied dat behandeld wordt met botox, moeten voorzichtig zijn omdat botox de symptomen kan verergeren.
 • Infecties op de injectieplaats: Botox mag niet worden geïnjecteerd in gebieden waar sprake is van een infectie, omdat dit het risico op verspreiding van de infectie kan vergroten.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Nee, want u kunt zelf bepalen wanneer u wilt stoppen met de Botox behandelingen. Het advies is om minimaal twee keer per jaar een Botox behandeling te doen. Hiermee vermijdt u dat er rimpels ontstaan of uw rimpels dieper worden.

Nee, want als u regelmatig Botox gebruikt, zal dit de verouderingsproces vertragen. De rimpels zullen oppervlakkiger blijven.
Nee, tijdens zwangerschap of in de periode dat u borstvoeding geeft, wordt het doen van Botox behandelingen sterk afgeraden.
Nee, Botox is een veilige middel, maar u mag het niet gebruiken bij een chronische spierziekte zoals Myasthenia gravis of andere spierziektes.
Nee, je krijgt een minder vermoeide, verfijnde en uitgeruste gezichtsuitdrukking.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten