Skip links

Microdermabrasie

Behandeling

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een niet-invasieve huidverjongingsbehandeling die dode huidcellen verwijdert en de collageenproductie stimuleert voor een gladdere, jeugdigere huid.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is microdermabrasie?

Welkom bij onze kliniek, waar we je huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau tillen met onze microdermabrasiebehandelingen. Deze populaire procedure is ontworpen om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, acnelittekens te vervagen en de algehele uitstraling van je huid te verbeteren. Hieronder leggen we uit hoe het werkt, welke voor- en nazorg we bieden, en welke mogelijke complicaties er kunnen optreden.

Microdermabrasie is een niet-invasieve procedure die de bovenste laag van de huid exfolieert en dode huidcellen verwijdert, waardoor een frisse, vernieuwde huid tevoorschijn komt. Dit proces stimuleert ook de productie van collageen, wat kan leiden tot een stevigere, gladdere huid met een jeugdige uitstraling.

Hersteltijd en verwacht effect

Tijdens de microdermabrasiebehandeling gebruiken we een speciaal apparaat dat fijne kristallen op de huid blaast en vervolgens opzuigt. Dit verwijdert effectief de dode huidcellen. Dit proces bevordert ook de productie van collageen, wat bijdraagt aan een stevigere, gladdere huid met een jeugdige uitstraling. Door deze techniek te gebruiken, wordt niet alleen de huid vernieuwd, maar worden ook de natuurlijke herstelprocessen van de huid gestimuleerd.

Voor- en nazorg

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consultatie plaats waarbij we je huidtype en medische geschiedenis evalueren. Tijdens deze consultatie bespreken we ook je verwachtingen en eventuele risico's.

Na de behandeling is het essentieel om je huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Het is normaal om enige roodheid of lichte schilfering te ervaren direct na de behandeling; dit zou binnen enkele dagen moeten verdwijnen. We raden aan om agressieve huidverzorgingsproducten en directe blootstelling aan zonlicht te vermijden gedurende enkele dagen na de behandeling.

Mogelijke complicaties

Hoewel microdermabrasie over het algemeen als een veilige procedure wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke complicaties waarvan je op de hoogte moet zijn:

 1. Roodheid en gevoeligheid: Het is normaal dat je huid direct na de behandeling rood en gevoelig wordt. Deze symptomen zijn meestal tijdelijk.
 2. Lichte zwelling: Na de behandeling kan er milde zwelling optreden, die doorgaans snel afneemt.
 3. Veranderingen in huidskleur: Hoewel zeldzaam, kunnen er lichte of donkere verkleuringen van de huid optreden na de behandeling, vooral bij mensen met een donkere huidskleur.

Controle na behandeling

In onze kliniek streven we naar veilige en effectieve behandelingen met minimale risico’s. Onze ervaren specialisten zullen je gedurende het hele behandelproces begeleiden en ondersteunen. Heb je vragen of zorgen, dan staan we klaar om deze te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze microdermabrasiebehandelingen.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten