Skip links

PRP

Behandeling

PRP

PRP-therapie is een behandeling waarbij je eigen bloedplaatjesrijk plasma wordt geïnjecteerd om huidverjonging, littekenreductie en haargroei te stimuleren.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is het? Platelet Rich Plasma – PRP-behandeling:

Welkom bij onze kliniek, waar we je graag kennis laten maken met de verjongende kracht van Platelet-Rich Plasma (PRP) therapie. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over hoe PRP werkt, wat je kunt verwachten voor en na de behandeling, mogelijke complicaties, indicaties en het tijdstip waarop je het effect kunt zien.

Platelet-Rich Plasma (PRP) is een behandeling waarbij bloed van de patiënt wordt afgenomen en gecentrifugeerd om de concentratie van bloedplaatjes te verhogen. Het verkregen plaatjesrijke plasma wordt vervolgens geïnjecteerd in het te behandelen gebied, zoals de huid, gewrichten of hoofdhuid, afhankelijk van het doel.

Indicaties

PRP-therapie kan worden toegepast voor verschillende huidaandoeningen en cosmetische doeleinden, waaronder:

 • Verbetering van de huidtextuur
 • Verkleining van de poriën
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Behandeling van littekens, zoals acnelittekens
 • Behandeling van haarverlies en haaruitval

De behandeling, voor- en nazorg


Voorafgaand aan de behandeling zal een grondig consult plaatsvinden om je medische geschiedenis te bespreken en je verwachtingen te bepalen.

Na de behandeling kan je huid roodheid, zwelling of lichte blauwe plekken vertonen, maar dit zou binnen enkele dagen moeten verdwijnen. Het is belangrijk om de huid de eerste 24 uur na de behandeling droog en schoon te houden en activiteiten te beperken.

Het effect van PRP-therapie is geleidelijk en kan na enkele weken tot maanden merkbaar worden. Naarmate de collageenproductie toeneemt en de huid zich regenereert, zul je een verbetering van de huidtextuur, stevigheid en uitstraling opmerken. Regelmatige onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om de resultaten te behouden en te versterken.

Mogelijke complicaties

Hoewel PRP-therapie over het algemeen veilig is, kunnen enkele mogelijke complicaties optreden, zoals:

 1. Lichte irritatie: Sommige mensen kunnen na de behandeling lichte irritatie of jeuk ervaren, maar dit zou van voorbijgaande aard moeten zijn.
 2. Blauwe plekken: Het is mogelijk dat je blauwe plekken krijgt op de injectieplaatsen, maar deze zullen na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.
 3. Infectie: Hoewel zeldzaam, bestaat er altijd een risico op infectie na elke procedure. Het is belangrijk om de injectieplaatsen schoon te houden en te letten op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling of pijn.

Controle na behandeling

Na de PRP-behandeling zal een follow-up afspraak worden gepland om de voortgang en reactie van je huid op de therapie te evalueren. Tijdens deze controle wordt beoordeeld of verdere behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te behouden of te verbeteren. Het is belangrijk deze afspraken na te komen om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren en eventuele complicaties tijdig te adresseren.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten