Skip links

Seffihair

Behandeling

Seffihair

Stopt haarverlies en stimuleert nieuwe haargroei bij alopecia androgenetica

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

WAT IS SEFFIHAIR®?

SEFFIHAIR® is een baanbrekende ‘vetoverdracht’-procedure die haarverlies stopt en nieuwe haargroei stimuleert door gebruikmaking van Autologous Regenerative Therapy (ART), een nieuwe, veilige en gepatenteerde technologie gebaseerd op gebruik van je eigen vetweefsel.

SEFFIHAIR® is een medische behandeling om de effecten van androgenetische alopecia tegen te gaan en om te keren: haaruitval staat stil en nieuw haar groeit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest natuurlijke, compatibele en veilige substantie die er bestaat: de cellen van je eigen lichaam. In het bijzonder de zogenaamde stromale vasculaire fractie (SVF) en de mesenchymale stamcellen (ADSC’s) die aanwezig zijn in je eigen oppervlakkige vetweefsel.

Een behandeling met SEFFIHAIR® kan de haarfollikels voeden en stimuleren dankzij de herstellende werking van je eigen getransplanteerde cellen.

HOE WERKT SEFFIHAIR®?

Haaruitval komt voor bij 70% van alle mannen en 40% van alle vrouwen, en is het gevolg van uiteenlopende oorzaken of beïnvloedende factoren. In de prostaat en de haarfollikels bevindt zich het grootste deel van het enzym dihydrotestosteron (DHT). Overproductie van dit enzym verstoort de groeicyclus van de haren, wat leidt tot het krimpen van de haarfollikel. Het resultaat is dat de haren steeds dunner en zwakker worden totdat ze uiteindelijk helemaal verdwijnen.

SEFFIHAIR® heeft een oplossing voor deze problemen. Afhankelijk van de oorzaken voor jouw haaruitval kunnen zo nodig verschillende therapieën gecombineerd worden voor het beste resultaat, met SEFFIHAIR® als middelpunt van het totale behandelplan. Deze regeneratieve behandeling kan worden gecombineerd met andere medische behandelingen als fotodynamische (LED) therapie, carboxytherapie, hairboosters (XL Hair®) en medicamenteuze behandelingen zoals finasteride, minoxidil, voedingssupplementen, of met chirurgische behandelingen zoals haartransplantatie.

HET PRINCIPE VAN DE WERKING

 • Het,jouw,oppervlakkigehuidvetbevatdezeregeneratieve cellen, die bestaande haarfollikels voeden en stimuleren nadat ze zijn overgebracht naar gebieden met weinig of geen haargroei.

 • Degetransplanteerdecellenzettenhunnormale levenscyclus daar voort.

 • Demesenchymalestamcellen(ADSC’s-AdiposeDerived Stem Cells), die uit je eigen lichaamsvet worden gehaald, hebben het vermogen om verzwakte cellen te regenereren. Stamcellen zijn in wezen als babycellen, die transformeren in verschillende soorten rijpe cellen, waaronder die voor huid, vet, botten, spieren, kraakbeen en haren.

  De (speciaal hiervoor getrainde) arts kan dit weefsel opnieuw positioneren, waardoor je haarfollikels een groeiboost krijgen.

IS DAT DAN WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN?

Ja, en zeer uitgebreid zelfs, want er zijn meer dan 100 wetenschappelijke publicaties die de rol van mesenchymale stamcellen en Stromale Vasculaire Fractie (dus die groeifactoren en stamcellen uit je eigen vetweefsel) laten zien. Daarnaast zijn er verschillende internationale studies die de effectiviteit van deze groeifactoren en stamcellen bij de behandeling van androgenetische alopecia aantonen.

HOE ZIET EEN SEFFIHAIR®– BEHANDELING ERUIT?

Bij een SEFFIHAIR®-behandeling wordt eerst een beetje oppervlakkig vetweefsel weggenomen uit bijvoorbeeld de heup of de buik met gebruikmaking van een kleine canule die op een injectiespuit is aangesloten (dit noemen we oogsten). Dit weefsel wordt vervolgens gecentrifugeerd waarbij het vet gescheiden wordt van de vloeistof waarin de regeneratieve cellen zich bevinden. Daarna wordt deze vloeistof met kleine naaldjes geïnjecteerd in de hoofdhuid (het zogenoemde enten). De getransplanteerde cellen zullen daar hun normale levenscyclus voortzetten.

De behandeling kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, in steriele omstandigheden in een cosmetische kliniek en duurt meestal niet langer dan 40 à 50 minuten.

Downtime is vrijwel nul. In tegenstelling tot chirurgische procedures kun je direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten. Er zal een klein wondje zijn op de plek waar weefsel is afgenomen en misschien wat blauwe plekjes. Op de hoofdhuid worden over het algemeen geen zwelling of blauwe plekken gezien. De kleine, oppervlakkige prikgaatjes sluiten zich doorgaans binnen een paar uur.

IS SEFFIHAIR® VEILIG EN WAT IS HET RISICO OP BIJWERKINGEN?

De SEFFIHAIR®-procedure is volkomen veilig en heel eenvoudig! Er is vrijwel geen risico op bijwerkingen omdat het een autologe behandeling is, wat wil zeggen dat je eigen weefsel wordt gebruikt. Met andere woorden: er komen geen vreemde stoffen je lichaam binnen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

De geoogste cellen zetten hun normale cyclus voort op hun entplek. Om de regeneratieve werking in stand te houden, te verlengen en te ondersteunen, wordt geadviseerd om de behandeling te herhalen na 12, 6 of 4 maanden, afhankelijk van je algemene conditie en de mate van haarverlies. Je behandelend arts kan je hierover adviseren.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten