Skip links

Seffillers

Behandeling

Seffiller

Sefillers vertraagd de verouderingsproces met gebruik van de groeifactoren en de stamcellen van je eigen vetcellen. Volumeverlies wordt herstel en de kwaliteit van de huid wordt aanzienlijk verbeterd.

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit waarvan de actieve stof botulinetoxine A is. Het is een populaire methode om rimpels te behandelen. Tijdens de behandeling wordt botulinetoxine A met fijne injecties in de huid gebracht. Deze stof ontspant de spieren tijdelijk, waardoor het de vorming van nieuwe rimpels voorkomt en de zichtbaarheid van bestaande dynamische rimpels vermindert.

Indicaties

Indicaties voor Botox-behandelingen
Botox-behandelingen zijn zowel voor cosmetische als medische doeleinden geschikt:

1. Cosmetische toepassingen:
Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, die voornamelijk zichtbaar zijn wanneer de spieren actief zijn, zoals bij lachen of fronsen. Deze rimpels kunnen minder zichtbaar zijn wanneer de spieren ontspannen zijn.

Voorbeelden van behandelbare dynamische rimpels omvatten:

 • Voorhoofdsrimpels
 • Fronsen tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes rond de ogen
 • Rimpels rond de lippen
 • Sinaasappelhuid of opgetrokken kin
 • Neerhangende mondhoeken
 • Spanning in de halsspieren

2. Medische indicaties:
Botox kan ook worden ingezet voor de behandeling van:

 • Tandenknarsen
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn en migraine

Behandeling met Botox: Wat kunt u verwachten?

Overweegt u een Botox-behandeling? Begin dan met een vrijblijvend intakegesprek bij onze cosmetische arts. Na dit gesprek kunt u ervoor kiezen om direct de behandeling te ondergaan of een nieuwe afspraak te maken.

Een standaard Botox-behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de behandeling zal de arts uw huid zorgvuldig reinigen om een schone en steriele basis te garanderen. Vervolgens injecteert de arts kleine hoeveelheden Botox in de geselecteerde spieren. U kunt direct na de behandeling naar huis gaan. Binnen vier tot zeven dagen begint u een afname in spieractiviteit te merken in het behandelde gebied, wat leidt tot een vermindering van fijne rimpels. Het volledige effect van de behandeling is na ongeveer twee weken zichtbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox?

Het maximale effect van een Botox-behandeling is merkbaar binnen de eerste 2 tot 4 weken. Daarna begint het effect geleidelijk af te nemen, waarbij het resultaat doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Wanneer u de behandeling elke vier maanden herhaalt, kan na 1 tot 2 jaar het effect soms tot ongeveer zes maanden aanhouden.

Nazorg na een Botoxbehandeling

De eerste 3 uur na de behandeling:

 • Blijf gedurende de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling rechtop zitten of staan. Vermijd buigen of voorover leunen.

Eerste 24 uur na de behandeling:

 • Houd het behandelde gebied droog en schoon.
 • Vermijd alcoholconsumptie.
 • Draag geen make-up.
 • Wrijf niet hard over de geïnjecteerde plekken, ook niet na het afdrogen volgend op een douche.

Twee weken na de behandeling:

 • Vermijd fel zonlicht en sauna’s gedurende de eerste twee weken om het beste resultaat te behouden.
 • Het wordt sterk afgeraden om binnen twee weken na de injectie gezichtsbehandelingen of massages te ondergaan.

Mogelijke bijwerkingen en complicaties van Botox

Hoewel Botox algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het toegediend wordt door een gekwalificeerde arts, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn doorgaans mild en van tijdelijke aard. Hieronder volgen enkele mogelijke bijwerkingen:

 1. Pijn of ongemak op de injectieplaats: Het is mogelijk dat u lichte pijn, een branderig gevoel of ongemak ervaart waar de Botox is toegediend. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen snel.
 2. Roodheid, zwelling of blauwe plekken: Tijdelijke roodheid, zwelling of blauwe plekken kunnen optreden op de injectieplaats. Dit zijn normale reacties en verdwijnen meestal binnen enkele dagen.
 3. Hoofdpijn: Sommige patiënten melden lichte en kortdurende hoofdpijn na een Botox-behandeling.
 4. Verspreiding van Botox naar andere spieren: In zeer zeldzame gevallen kan Botox problemen zoals ptosis (een hangend ooglid) of dubbelzien veroorzaken als het zich verspreidt naar nabijgelegen spieren die niet bedoeld waren voor behandeling. Het is daarom belangrijk de nazorgadviezen op te volgen. Deze bijwerkingen zijn ook tijdelijk en verdwijnen meestal na een paar weken.
 5. Allergische reacties: Hoewel het zeldzaam is, kunnen allergische reacties optreden, wat kan resulteren in symptomen zoals jeuk, huiduitslag, netelroos, kortademigheid, of zwelling van het gezicht. Neem in geval van een allergische reactie onmiddellijk contact op met onze kliniek.

Controle na behandeling

Bij Medical Skin Clinic is het resultaat van een Botox-behandeling na twee weken optimaal. Wij bieden daarom een controleafspraak aan twee weken na de behandeling om het effect te beoordelen. Indien nodig voeren we dan kosteloos een touch-up uit. Mocht er behoefte zijn aan een aanvullende controle na vier weken, dan brengen wij hiervoor een bedrag van 30 euro in rekening.

Wat is SEFFILLER®?

SEFFILLER® is een baanbrekende ‘vetoverdracht’-procedure die je een jonger en voller uiterlijk geeft door gebruikmaking van een nieuwe, veilige en gepatenteerde technologie en je eigen vetweefsel. SEFFILLER® is een medische behandeling die gericht is op de regeneratie van de huid en het onderhuidse weefsel, door gebruik te maken van je eigen oppervlakkige vetweefsel. Deze vetcellen zijn namelijk rijk aan mesenchymale stamcellen (ADSC’s) en Stromale Vasculaire Fractie (VSF), of in eenvoudige woorden: groeifactoren en stamcellen die je eigen huid weer aanzetten tot aanmaak en reparatie van cellen, volumeherstel en stimulatie van collageen en elastine, met huidverbetering én gezichtsverjonging als resultaat. SEFFILLER® kan ook worden gecombineerd met andere behandelingen zoals fillers, botulinetoxine, microneedling en peelings.

Hoe werkt SEFFILLER®?

Volumeverlies is de belangrijkste oorzaak van de zichtbare tekenen van huidveroudering in het gezicht. Verlies van gezichtsvolume kan resulteren in een verslapte huid, verlies van je gezichtscontouren (bijvoorbeeld rond je kaaklijn en je kin), en de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Naarmate we ouder worden, neemt ook de productie van collageen en elastine af. Met minder collageen en elastine wordt onze huid dunner en zwakker en verliest ze haar soepelheid. SEFFILLER® lost deze problemen op. Deze behandeling is een autologe procedure, wat betekent dat het de regeneratieve vermogens en de stamcellen van je eigen lichaam gebruikt om zichzelf te herstellen en te verjongen. Met een dunne canule die niet dieper kan gaan dan 15 mm wordt oppervlakkig vet op een veilige manier uit een deel van je lichaam gehaald (dit wordt oogsten genoemd) en over- en ingebracht in het gezicht of een andere plaats, zoals hals, decolleté of handen (het zogenoemde enten).

Het werkt zo:

 • Het, jouw, vetweefsel (lichaamsvet) creëert een volle huid nadat het is overgebracht naar gebieden met verloren volume.

 • De adipocyten (vetcellen) geven volume aan je huid, wat zorgt voor een jongere, natuurlijke uitstraling.

 • De mesenchymale stamcellen (ADSC’s – Adipose Derived Stem Cells), die uit je eigen lichaamsvet worden gehaald, hebben het vermogen om een verzwakte huid te regenereren. Stamcellen zijn in wezen als babycellen, die transformeren in verschillende soorten rijpe cellen, waaronder die voor huid, vet, botten, spieren en kraakbeen.

  De arts kan dit nieuwe weefsel opnieuw positioneren, waardoor je gezicht er steviger en jonger uitziet.

Is dat dan wetenschappelijk bewezen?

Ja, en zeer uitgebreid zelfs, want er zijn meer dan 100 wetenschappelijke publicaties die de rol van mesenchymale stamcellen en Stromale Vasculaire Fractie (dus die groeifactoren en stamcellen uit je eigen vetweefsel) laten zien en, nog belangrijker, de prachtige resultaten die je ermee kunt bereiken. En dat met je eigen weefsel!

Hoe ziet een SEFFILLER® behandeling er uit?

Bij een SEFFILLER® behandeling wordt eerst (onder plaatselijke verdoving) een beetje oppervlakkig vetweefsel weggenomen uit bijvoorbeeld de heup of de buik. Met behulp van een kleine canule wordt weefsel ‘geoogst’. Dit weefsel wordt vervolgens geïnjecteerd in het gezicht (of op andere plaatsen van het lichaam) om de natuurlijke regeneratie van het weefsel te bevorderen. Omdat dit doorgaans met een canule wordt gedaan, zijn er maar weinig prikgaatjes nodig. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving in steriele omstandigheden in een cosmetische kliniek uitgevoerd, duurt minder dan 1 uur, is niet pijnlijk en er is geen downtime te verwachten.

Downtime is vrijwel nul. In tegenstelling tot chirurgische procedures kun je direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten. Er zal een klein wondje zijn op de plek waar weefsel is afgenomen en misschien wat blauwe plekjes. Zoals bij iedere injectiebehandeling is er een risico op het ontstaan van zwelling, roodheid en kleine blauwe plekken in de behandelde zone(s), maar die zouden vrij snel weer moeten verdwijnen. Je kunt rustig make-up gebruiken om eventuele roodheid en blauwe plekken te verbergen.

Je ziet meteen na de behandeling al verschil, omdat het volumegevende effect van het getransplanteerde vet onmiddellijk werkt. De regeneratieve werking van de stamcellen verloopt wat geleidelijker. Na 8-12 weken ga je zichtbare huidverbetering opmerken; je huid wordt steviger en strakker. Ook de teint en de hydratatie van je huid wordt beter. Het piekresultaat wordt gemiddeld na een maand of zes ervaren.

Mogelijke complicaties van SEFFILLER®

 1. Zwelling en roodheid: Dit is vaak tijdelijk en verdwijnt binnen enkele dagen.
 2. Blauwe plekken: Blauwe plekken kunnen ontstaan op de injectieplaatsen.
 3. Infectie: Hoewel zeldzaam, kan er een infectie optreden als de injectieplaats niet goed wordt verzorgd.
 4. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch reageren op de ingrediënten van de injecties of verdovingsmiddelen.
 5. Knobbels of bobbels: Onregelmatigheden in de huidtextuur kunnen optreden als de Seffiller niet gelijkmatig wordt verdeeld.
 6. Migratie van de vetcellen: De geinjecteerde SEFFILLER kan zich verplaatsen van de injectieplaats naar een ander gebied.
 7. Vaatproblemen: In zeer zeldzame gevallen kan de SEFFILLER een bloedvat blokkeren, wat kan leiden tot huidnecrose of andere ernstige complicaties.
 8. Asymmetrie: De resultaten kunnen ongelijk zijn, wat tot asymmetrie in het gezicht kan leiden.
 9. Pijn: Er kan pijn optreden op de injectieplaats, die tijdelijk kan zijn of langer kan aanhouden.
 10. Verharding van de huid: De huid kan op de injectieplaats harder aanvoelen


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In eerste instantie zou één behandeling voldoende moeten zijn. Houd er echter rekening mee dat de resultaten en de duur van de resultaten van persoon tot persoon verschillen. Het fillereffect van het getransplanteerde vet kunnen tussen een jaar en drie jaar aanhouden. De regeneratieve effecten van de getransplanteerde stamcellen kunnen zelfs nog langer aanhouden. Hoewel iedereen anders is, raden we over het algemeen aan om de procedure na ongeveer een jaar te herhalen om het resultaat te behouden.

Face to face

is always better

Veelgestelde vragen

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Een behandeling met fillers wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Voor & Na

Before
After

Ervaringen van onze klanten