Zo - Skin Obagie

ZO

Huidverjonging met Zo Medical en Zo Skin Health

Bij Medical Skin Clinic werken we met de ZO Medical en ZO Skin Health producten van dr. Obagi. De medische -en cosmetische behandelingen voor huidverjonging pakken huidveroudering diep in de huid, op cellulair niveau. Het gevolg hiervan is dat uw huid transformeert en blijvend verbetert. Huidproblemen, zoals diepe rimpels, melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken, acne en acnelittekens worden aangepakt door het blijvend gebruik van Zo Medical en ZO Skin Health producten. De resultaten van huidverjonging zijn te zien aan een vermindering aan fijne lijntjes en rimpels, maar ook het verstrakken van de huid.

De productlijn van ZO (ZO Medical en ZO Skin Health) is ontwikkeld door dr. Zein Obagi. dr. Obagi is Amerikaanse dermatoloog en een wereldwijd gewaardeerd huidgezondheidsexpert. Hij ontwikkelde de ZO productlijn vanuit een holistische filosofie. Het gaat hierbij om het verbeteren van de huid door te kijken naar het gezicht als geheel om vervolgens een aangepast plan op te zetten om de huid te verbeteren. Medical Skin Clinic deelt deze visie en om deze reden maken wij gebruik van de productlijn ZO Medical en ZO Skin Health. De producten werken tot diep in de cellen en zorgen ervoor dat uw huid zichzelf herstelt.

ZO Medical producten

Veel huidproblemen kunnen opgelost worden door Zo Medical producten. Dit komt door de hoge concentraties en actieve ingrediënten die zich bevinden in de ZO Medical producten. ZO Medical werkt namelijk op basis van de stof retinol. Retinol stimuleert celvernieuwing, waardoor het verjongingsproces wordt gestimuleerd. De werkstoffen dringen diep door in de huid, waardoor de huidproblematiek effectief wordt aangepakt. Veel crèmes komen niet verder dan de opperhuid, maar ZO Medical dringt door tot de dieperliggende huidlagen. De producten van ZO Medical zijn te combineren met meerdere behandelingen, zoals laserbehandelingen en medische peelings. In het begin van het gebruik van ZO Medical kunnen de producten roodheid en schilferen van de huid met zich meebrengen, maar dit is tijdelijk en makkelijk te camoufleren.

ZO Medical werkt bij de volgende huidproblemen:

 • Pigmentvlekken
 • Rimpels/ fijne lijntjes
 • Ouderdomsvlekken/ actinische keratosen
 • Huidverslapping
 • Acne en acnelittekens
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Huidziekten (zoals rosacea)

ZO Skin Health producten

ZO Skin Health producten zijn ontwikkeld voor het verzorgen, herstellen en onderhouden van de huid op lange termijn. Deze productlijn werkt effectief op de huid door de hoge dosering van actieve ingrediënten die aan de ZO producten zijn toegevoegd. Ingrediënten als retinol, vitamine C en melkzuur activeren de huidcellen om de collageen- en elastineproductie weer op gang te brengen.

ZO Skin Health producten worden voornamelijk gebruikt als voor de volgende problemen:

 • Acne
 • Grove poriën
 • Lichte rimpels/ fijne lijntjes
 • Hyperpigmentatie
 • Rosacea
 • Doffe teint
 • En wanneer u een gezonde huid wilt behouden

Facial Stimulator Peel

Onze specialisten voeren bij Medical Skin Clinic een aantal peelings uit. Een van deze peelings is de Facial Stimulator Peel. De Facial Stimulator Peel is de perfecte behandeling voor snel en zichtbaar resultaat. De Facial Stimultaion Peel is een peel die diep in de huid gaat en daarom voor snel resultaat zorgt.De Facial Stimulator Peel bestaat uit een combinatie van citroenzuur, salicylzuur en melkzuur. De peeling stimuleert de huid tot celvernieuwing, dit zorgt voor een gezondere huid. Het resultaat bestaat uit het veranderen van een doffe huidteint in een heldere huidteint en het verfijnen van de poriën. Ook zorgt de peeling voor minder rimpels en fijne lijntjes.

De Facial Stimulator peel werkt uitstekend wanneer u last heeft van onzuiverheden op de huid. De ontstekingsremmende stoffen zorgen ervoor dat uw huid herstelt na de behandeling. Door een combinatie met ZO Medical producten blijven de onzuiverheden ten gevolge van acne vaak weg. De behandeling heeft voor de meeste huidtypes geen bijwerkingen. Ook is de huid na de peeling vaak weer meteen herstelt en bent u meteen weer klaar om naar uw volgende afspraken te gaan. ZO Medical en ZO Skin Health producten sluiten overigens beiden perfect aan bij de Facial Stimulator Peeling.

3-steps stimulation peel

De 3-steps stimulation peel is een peeling die er in drie stappen zorgt voor een zachte en soepele huid, die er gezond uit ziet. Deze peeling is uitermate geschikt voor mensen met pigmentvlekken, grove poriën, rimpels en fijne lijntjes. Ook deze peeling wordt ondersteund door producten van ZO Medical om voor het juiste effect van de behandeling te zorgen en om de juiste nazorg te bieden. De peeling bestaat uit een hoge concentratie van Trichloorazijnzuur (TCA), melkzuur en salicylzuur. Deze stoffen bevorderen de talg- en pigmentproductie, zodat uw huid gezonder wordt en huidverjonging wordt gestimuleerd. Wanneer er retinol wordt toegevoegd aan deze peeling, ervaart u een additionele verstrakking van de huid. Dit resulteert vrijwel meteen in het zichtbaar verfijnen van poriën, rimpels fijne lijntjes, het verdwijnen van puistjes en het afnemen van roodheid in uw gezicht.

De 3 stappen van de 3-steps stimulation peel

Zoals de naam het al zegt bestaat deze peeling uit drie stappen. Onze specialisten voeren deze behandeling uit. Allereerst wordt de huid goed ontvet en. Dan wordt de peelingvloeistof op uw huid aangebracht. Dit gebeurt in meerdere laagjes. Het aanbrengen van de peelingvloeistof zorgt voor een witte waas op uw gezicht, die er poederachtig uit ziet. De tweede stap is het aanbrengen van retinol op uw huid. De retinol stimuleert en verbeterd uw huid. Het bijzondere aan deze retinol creme is het percentage retinol. Deze creme bevat maarliefst 6 % Retinol! Vervolgens krijgt u van de behandelaar nog een zakje met retinol mee naar huis om de volgende dag op uw gezicht aan te brengen.
Derde stap wordt er een vochtinbrengende, kalmerende en ontstekingsremmende crème aangebracht op uw gezicht. Deze crème krijgt u ook mee naar huis om uw huid te kunnen voorzien van een goede nazorg.
De behandelaar zal tijdens het consult uitleggen hoe en hoe vaak u de retinol en de crème hoort aan te brengen.
De 3-steps stimulation peeling werkt diep in op de huid en is geschikt voor ieder huidtype. Het kan echter zo zijn dat u na de behandeling last kunt krijgen van roodheid en schildefing. Dit zijn bijwerkingen van de behandelingen en kunnen maximaal een week aanhouden. De 3-steps stimulation peel is het effectiefst wanneer de behandeling vaker wordt herhaald. De cosmetisch arts of de huidtherapeute voorzien u tijdens de behandelingen van persoonlijk advies, zodat de behandeling geheel naar de gevoeligheid van uw huid kan worden ingericht.

Controlled Dept Peeling

De Controlled Dept Peeling is een behandeling die voor een snel en effectief resultaat zorgt wanneer het gaat om het verbeteren van de conditie van uw huid. Deze peeling verwijdert de beschadigde huidcellen en vervangt deze door gezonde huidcellen. De nieuwe huidcellen stimuleren vervolgens de aanmaak van collageen en elastine in de huid, wat zorgt voor een stralende huid.

Naast het verwijderen van beschadigde huidcellen werkt de Controlled Dept Peeling ook zeer goed bij de volgende huidproblematiek:

   • Huidveroudering
   • Pigmentvlekken
   • Acne/acnelittekens

Tijdens de peeling brengen we een blauwe vloeibare laag aan op uw gezicht. Op deze manier kunnen wij op een veilige en betrouwbare manier monitoren hoe ver de peeling in uw huid trekt. De diepte van het intrekken van de peeling in uw huid wordt afgesteld door de behandelaar Dit is afhankelijk van uw huidtype, en van de huidprobleem of de indicatie voor de peeling,dat tijdens het eerste intake consult in de (huid)analyse is vastgesteld.

De behandeling zelf kan gevoelig aanvoelen. Om u zo min mogelijk pijn te laten ervaren tijdens de behandeling, verdoven we de huid.Dit middel zorgt ervoor dat u zo min mogelijk voelt van de behandeling. Om u nog meer te laten ontspannen, maken wij in sommige gevallen ook gebruik van medicatie zoals Dormicum.

Na de behandeling gaat uw huid schilferen en rode plekken vertonen als gevolg van de behandeling. In de eerste week van de behandeling is dit het hevigst, maar daarna neemt dit verschijnsel af. De verschijnselen die uw huid vertoont, geven aan dat de oude huidcellen er als het ware ‘afvallen’ en er nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

Naast alle ZO peelings die het team bij Medical Skin Clinic uitvoert, zoals de 3 Steps Stimulation Peeling, de Facial Stimulation Peel en de Controlled Dept Peeling bieden zij voor verschillende uiteenlopende huidbehandeling ook andere soorten peelings, zoals TCA, Melkzuur en Salicylzuur peelings aan.

Deskundig advies

Bij elke behandeling krijgt u een bijbehorend en persoonlijk advies van onze cosmetisch arts, huisarts of huidtherapeute. De resultaten per behandeling verschillen namelijk per persoon. Ook geven wij een uitgebreide uitleg over de verschillende ZO Medical en ZO Skin Health producten die wij gebruiken in onze kliniek. ZO producten verschillen namelijk per huidtype en daarom geven wij u graag een advies dat afgestemd is op uw huidtype. De ZO productlijn is wetenschappelijk onderbouwd en een combinatie van ZO Medical en Zo Skin Health vullen elkaar uitstekend aan om zichtbaar resultaat te behalen. Als u meer wilt weten over de service van Medical Skin Clinic kunt u een afspraak maken voor een gratis intake consult.

 

Share This Article:

Gerelateerd

× Whatsapp