Een rimpelbehandeling op maat!

Het leven laat zijn sporen na, letterlijk en figuurlijk. Ook als je gezond en evenwichtig leeft, ontwikkel je op den duur fijne lijntjes en rimpeltjes. Logisch natuurlijk, want veroudering houd je nu eenmaal niet tegen. Maar het kan onaangenaam zijn wanneer je uiterlijk niet past bij hoe je je vanbinnen voelt. Mocht je een behandeling overwegen, dan wil je wel dat dit goed gebeurt. Een totale verandering hoeft vaak niet, maar een subtiele jongere uitstraling is wel gewenst.

Rimpels tegengaan

Kraaienpootjes rond de ogen, fronsrimpels, hangende mondhoeken of een diepe neus-lippenplooi. Rimpels ontstaan als we ouder worden en kunnen het gevolg zijn van stress, roken, overmatige zon of te weinig slaap. Maar gelukkig is er tegenwoordig wel iets aan te doen. Er zijn verschillende methodes om rimpels op te vullen of glad te strijken. Daarbij kun je gebruikmaken van botox en fillers, oftewel injectables.

Typen rimpels

Er zijn verschillende typen rimpels die je kunt behandelen. Dit zijn:

  • Statische rimpels: horen bij normale veroudering en komen bij iedereen voor. Ze zijn in rust ook zichtbaar.
  • Dynamische rimpels: worden veroorzaakt door overmatige spieractiviteit. Zichtbaar wanneer de spieren zich samentrekken. Kunnen na verloop van tijd statisch worden.
  • Rimpels door volumeverlies: door onder andere afname van bind- en vetweefsel. Bijvoorbeeld de neus-lippenplooi.
  • Slaaprimpels: ontstaan door herhaaldelijk op een zij te slapen.

Verschillende methoden

De verschillende typen rimpels behandel je ook op verschillende wijze. Wanneer rimpels ontstaan door overmatige spieractiviteit, is het nuttig deze spieren wat meer stil te leggen. Wanneer de onderliggende spieren verslappen, zullen de rimpels namelijk vervagen. Het middel waarmee je dat kunt doen, is botox. Dit is namelijk een natuurlijk eiwit dat zenuwimpulsen kan blokkeren. Wanneer je botox gebruikt, kan dat er daarbij zelfs voor zorgen dat verdere rimpelvorming voorkomen wordt.

“Esthetische ingrepen zijn een relatief nieuwe specialisatie in de medische wereld. Cosmetisch artsen zijn opgeleid en gespecialiseerd om dit type niet-ingrijpende verrichtingen goed uit te voeren. Omdat we bekwaamd zijn, hebben we veel kennis over waarom je bepaalde handelingen wel of juist beter niet kunt uitvoeren.”

– Sonay Zainalabedin

Meest gebruikte behandeling

Wanneer de contouren van je gezicht minder mooi zijn geworden door verslapping, of wanneer er sprake is van statische rimpels, is er iets anders nodig. Door middel van fillers kun je hier gemakkelijk iets aan doen. Een filler is een oplosbaar product dat de lichaamseigen stof hyaluronzuur bevat. Het woord 'filler' zegt het al: het vult de lijntjes en rimpels op zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Ook kun je hierdoor op bepaalde plaatsen meer volume toevoegen, zoals bij de wangen, kaak of rondom de mond. Tegenwoordig zijn behandelingen met fillers de meest gebruikte cosmetische behandeling. Het is hierbij heel belangrijk dat de kwaliteit van de fillers goed is en dat het toedienen veilig gebeurt.

Een goede arts

Mocht je een behandeling overwegen, is het dan ook raadzaam dat door een cosmetisch arts te laten uitvoeren. Sonay Zainalabedin is eigenaar van Medical Skin Clinic en behoort tot de eerste lichting erkend cosmetisch artsen in Nederland. Ze vertelt: 'Esthetische ingrepen zijn een relatief nieuwe specialisatie in de medische wereld. Cosmetisch artsen zijn opgeleid en gespecialiseerd om dit type niet-ingrijpende verrichtingen goed uit te voeren. Omdat we bekwaamd zijn, hebben we veel kennis over waarom je bepaalde handelingen wel of juist beter niet kunt uitvoeren.'

Een persoon behandelen

'Behandelingen door niet-bekwame behandelaars kan resulteren in een nep ogend of zelfs vervormd uiterlijk. Dat is zo zonde, want als cosmetisch arts kunnen we juist heel subtiel werken om je gezicht te verbeteren zonder het compleet te veranderen. Daarbij is het heel afhankelijk van de persoon wat er precies nodig is. Daarom zeg ik ook altijd dat we een persoon behandelen, niet de rimpel zelf. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje, zodat je gehele uitstraling authentiek blijft en je blij kunt zijn met je spiegelbeeld.'

Share This Article:
× Whatsapp