Rimpels en imperfecties aanpakken op natuurlijke manier!

Je gezicht is je visitekaartje, het is het eerste dat mensen zien als ze je tegenkomen. Je wil daarom waarschijnlijk dat je gezicht er iedere dag weer stralend uitziet. Op den duur kunnen er toch rimpels en andere imperfecties op je huid verschijnen. Dat is geheel normaal. Toch is het ook voorstelbaar dat je ze liever niet hebt, en er iets jonger uit zou zien.

Het komt met de jaren

Veel mannen en vrouwen krijgen te maken met allerlei levenssporen op het gezicht. Rimpels, losse oogleden, een sterkere neuslippenlijn, hangende wangen. Je kunt er helemaal niets aan doen, het komt met de jaren. Doordat je lacht, huilt, geniet van de zon en van andere mooie zaken in het leven. Door afname van collageen en elastine en schade van onder andere zonlicht, verandert de huid echter onherroepelijk.

Het herstellende vermogen van de huid

Dankzij nieuwe, natuurlijke technieken kan het uiterlijk van de huid enorm verbeteren. Er is een manier om rimpels op te vullen, littekens te verwijderen, een facelift te krijgen of je lippen voller te maken, zonder dat er ook injectables bij komen kijken. Dit kan met needle shaping, een nieuwe, natuurlijke filler, die in populariteit flink aan het opkomen is. Deze methode stimuleert het herstellende vermogen van de huid op specifieke plekken waardoor de huid gladder, strakker en frisser oogt.

De vezels aan het werk

Hoe gaat needle shaping in zijn werk? Eerst kijken we naar wat jij wilt bereiken met de behandeling en welke imperfecties je op je gezicht of hals wil verbeteren. We maken daarop gebaseerd een plan om aan de slag te gaan. Daarna breng ik op de relevante plekken kleine naaldjes in, vergelijkbaar met acupunctuur-naaldjes. Deze naaldjes worden voorzien van een extreem lage en veilige stroomspanning. Deze behandeling klinkt misschien wat spannend, maar het is vrijwel pijnloos. Door deze combinatie van acupunctuur en lage stroom begint je huid twee soorten vezels aan te maken: elastine en collageen. Deze vezels gaan aan de slag, ze vullen de rimpels in je huid op en verstevigen de huid.

“Met deze behandeling krijgt je huid een steuntje in de rug om zichzelf te herstellen. Hiermee ben je op weg naar een gladdere gezichtshuid, en kun jij weer stralen.”

– Sonay Zainalabedin

Een precies werkje

De opvulling van je huid is niet het enige voordeel van de behandeling. Er treedt ook een krimpeffect van de huid op. Hierdoor is het ook mogelijk om de behandeling te gebruiken voor een mini facelift of voor je wenkbrauwen. Met needle shaping kun je ook op specifieke plekken in je gezicht vet verwijderen. Met de behandeling bereiken we namelijk specifiek het vet onder je huid, waardoor deze heel selectief te verwijderen is.

Je huid krijgt een steuntje in de rug

Bij Medical Skin Clinic zijn we gespecialiseerd in deze en andere methodes. Medical Skin Clinic staat onder leiding van dr. Sonay Zainalabedin, afgestudeerd als arts aan het UMC in Utrecht en later gespecialiseerd tot cosmetisch arts aan het AMC in Amsterdam. Ze zet zich elke dag in met haar deskundige collega's om mannen en vrouwen met huidproblemen en -wensen te helpen. Naast behandelingen als laserontharing en huidtherapie biedt zij ook needle shaping aan. Met deze behandeling krijgt je huid een steuntje in de rug om zichzelf te herstellen. Hiermee ben je op weg naar een gladdere gezichtshuid, en kun jij weer stralen.

Share This Article:
× Whatsapp