Gezichtsveroudering is diepgaander dan huidveroudering

Gezichtsveroudering is diepgaander dan huidveroudering

Ouder worden doen we allemaal. Er bestaan nog geen middeltjes die ervoor zorgen dat het verouderingsproces stil wordt gezet. Echter, zijn er wel manieren om het verouderingsproces te vertragen.

Veroudering is namelijk een natuurlijk proces. We verouderen over ons hele lichaam en komt voort uit de inwendige organen. Vermoeidheid, stijfheid, en andere gezondheidsklachten zijn vaak ook een onderdeel van het verouderingsproces. Toch is het verouderingsproces meer aan de buitenkant te zien dan dat we ons oud voelen vanbinnen. Dit beïnvloedt uw uiterlijk en kan ervoor zorgen dat u zich minder zelfverzekerd voelt over uw uiterlijk.

Het eerste dat u moet weten is dat het gezicht door de jaren heen niet alleen ouder wordt door huidveroudering. Het gezichtsverouderingsproces ligt nog diepgaander in de huid, namelijk in de huid, vetlaag, spieren, botten en tanden.

Dr. Zainalabedin legt uit wat er gebeurt met uw gezicht als u ouder wordt. Deze blog vormt het eerste onderdeel van een reeks blogartikelen over gezichtsveroudering. Per artikel komt een ander deel van het gezicht aan bod en wordt er uitgelegd hoe dat deel verandert door het verouderingsproces.

De huidveroudering

Rond het 25e levensjaar begint het verouderingsproces al. De volgende veranderingen zijn kenmerken van het huidverouderingsproces:

Dunne huid: door minder aanmaak van bindweefsel en collageen wordt de opperhuid dunner en gladder.
Pigmentvlekken: het aantal pigmentcellen vermindert en wordt niet meer gelijkmatig verspreidt.
• Rimpels: rimpels ontstaan door verlies van het bindweefsel, omdat de huid het bindweefsel ook in mindere mate aanmaakt wordt de huid minder elastisch.
Onderhuidse bloedingen: de bloedvaten in de huid worden zwakker en gaan sneller stuk.
Droge en gevoelige huid: de vetklieren produceren steeds minder olie, waardoor de huid droger wordt.
Zichtbare bloedvaatjes en couperose: doordat de huid dunner wordt, worden onderhuidse bloedvaatjes beter zichtbaar.
Verstoring van de groei van de huid: door verstoring van de groei kunnen er vetwratten of Aktinische Keratose ontstaan. Aktinische Keratose ontstaat ten gevolge van huidschade door zonnestraling. Op de plek die blootgesteld is aan de zon ontstaat een ruw schilferplekje dat meestal voorkomt in het gezicht of op de handrug. Wanneer de groei van de huid verder verstoord raakt kan het schilferplekje zich ontwikkelen tot huidkanker.
Vochtproductie van de zweetklieren neemt af: Hierdoor verliest het lichaam minder warmte op een warme dag.

1584883385558blob
Share This Article:
× Whatsapp